ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

Πριν την προσέλευσή σας στο Ιατρικό Ψυχικού

Ενημερωθείτε από τον θεράποντα ιατρό σας για τη φαρμακευτική αγωγή που πρέπει να ακολουθήσετε πριν την προσέλευση σας (λήψη ή διακοπή φαρμάκων που λαμβάνετε), όπως επίσης για τη διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε την προηγούμενη ημέρα.

Για τη δική σας διευκόλυνση και καλύτερη εξυπηρέτηση, επικοινωνήστε, τουλάχιστον 3 εργάσιμες ημέρες πριν την ημέρα της προγραμματισμένης νοσηλείας σας, με το Γραφείο Κίνησης – Υποδοχή Ασθενών του Ιατρικού Ψυχικού, τηλ. 210 6974023 (όλες τις ημέρες 07:00-23:00), προκειμένου να ενημερωθείτε για το αν ο ασφαλιστικός σας φορέας συνεργάζεται με την Κλινική και για το είδος των δικαιολογητικών που πρέπει να προσκομίσετε και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε ανάλογα με την περίπτωση σας (είδος επέμβασης, ασφαλιστικός φορέας κλπ.). Επίσης, το Γραφείο Κίνησης- Υποδοχή Ασθενών θα σας ενημερώσει για το ποσό που θα κληθείτε να προκαταβάλλετε ανάλογα με την περίπτωση. Αν το επιθυμείτε, το Λογιστήριο μπορεί, στη συνέχεια, να σας ενημερώσει για την εκτίμηση του κόστους της νοσηλείας.

Επικοινωνήστε εγκαίρως, με το Λογιστήριο Ασθενών του Ιατρικού Ψυχικού, τηλ. 210 6974041, 210 6974267, 210 6974039, Δευτέρα – Σάββατο 08:00 – 16:00, για όποια διευκρίνηση σχετικά με τη διαδικασία και τον τρόπο πληρωμής χρειαστείτε.

Για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε, πριν προσέλθετε για την προγραμματισμένη εισαγωγή να αποστείλετε με Fax ( 210 6974066) ή με email (t_kinisi_psy@iatriko.gr) τα παρακάτω στοιχεία:
ΕΠΩΝΥΜΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ / ΣΥΖΥΓΟΥ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΡ.ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΤΑΜΕΙΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ, ΟΝΟΜΑ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟΥ, ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΘΕΣΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΤΡΙΚΛΙΝΟ, ΔΙΚΛΙΝΟ, ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ), ΤΡΟΠΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ (ΜΕΤΡΗΤΑ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ Ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δυνατότητα επιλογής της θέσης νοσηλείας δίδεται ανάλογα με τη
διαθεσιμότητα της Κλινικής κατά την ημέρα εισαγωγής.


Πως θα φτάσετε στην Κλινική

• Αν χρησιμοποιήσετε το Μετρό, κατεβαίνετε Στάση «Πανόρμου».
• Αν χρησιμοποιήσετε τα Τρόλεϊ Νο 3, 13, 14, 10, 18 και 19,
κατεβαίνετε Στάση «Γηροκομείο».
• Αν χρησιμοποιήσετε τα Μπλε λεωφορεία Νο 550, Α7, Β7, 036 και
602, κατεβαίνετε Στάση «Γηροκομείο».


Τι πρέπει να έχετε μαζί σας

Έγγραφα

•  Tην Αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο.

•  Το ισχύον βιβλιάριο υγείας – θεωρημένο (εάν κάνετε χρήση ταμείου κοινωνικής ασφάλισης) και τα στοιχεία του ασφαλιστικού σας φορέα (ΑΜΚΑ).

•  Τα Δικαιολογητικά (Παραπεμπτικό – Εισιτήριο) του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκετε, σε περίπτωση που γίνει χρήση του (εφόσον υπάρχει σύμβαση με την Κλινική).

•  Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου σας και τη ΔΟΥ.

•  Εάν πρόκειται στη συνέχεια να αποζημιωθείτε από την ιδιωτική σας ασφάλεια, παρακαλούμε να αναφέρετε την εταιρία και τον αριθμό του ισχύοντος ασφαλιστηρίου σας και να είστε ενημερωμένοι για το δωμάτιο που δικαιούστε και να προσκομίσετε όποιο άλλο αποδεικτικό προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρία.

•  Μετρητά, Προσωπική Επιταγή ή Πιστωτική κάρτα προκειμένου να κατατεθεί η απαραίτητη προκαταβολή ανάλογα με το είδος της επέμβασης.

• Τυχόν εξετάσεις που ζήτησε ο θεράπων ιατρός σας να προσκομίσετε κατά την εισαγωγή σας.


Τι πρέπει να κάνετε κατά την άφιξή σας

Απευθύνεστε στο Γραφείο Κίνησης – Υποδοχή Ασθενών, που βρίσκεται στο ισόγειo. Oι συνεργάτες του Γραφείου Κίνησης & Υποδοχής Ασθενών σας ενημερώνουν για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσετε, ανάλογα το ασφαλιστικό σας.

ταμείο ή φορέα, καθώς και για το απαιτούμενο ποσό που πρέπει να προκαταβάλετε. Το Λογιστήριο σας ενημερώνει, στη συνέχεια, για την εκτίμηση του κόστους της νοσηλείας σας. Ακολούθως, οδηγείστε στο Τμήμα των Εξωτερικών Ιατρειών, που βρίσκεται στο ισόγειο, προκειμένου να υποβληθείτε στον προγραμματισμένο εργαστηριακό έλεγχο που ο θεράπων ιατρός σας θα έχει υποδείξει. Μην παραλείψετε να ενημερώσετε τον γιατρό σας για τυχόν αλλεργίες, ελλείψεις ενζύμων, άλλες παθήσεις ή φάρμακα που παίρνετε. Στο Τμήμα των εξωτερικών ιατρείων θα σας δοθεί βραχιολάκι με τα στοιχεία σας, το οποίο θα πρέπει να φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κλινική.

Για επεμβάσεις που έχουν ένδειξη μετάγγισης, απαραίτητη είναι η κατάθεση αίματος στο όνομα του ασθενή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Η κατάθεση μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε Κέντρο Αιμοδοσίας, με την προϋπόθεση ότι θα ενημερωθεί το Ιπποκράτειο ως την ημέρα της εισαγωγής.